Upprop för en antirasistisk och intersektionell valrörelse!

27 december 2009

Vi närmar oss ett nytt riksdagsval och nu ska vi se till att vi blir många antirasistiska och intersektionella feminister som tar plats! Detta är ett upprop för att samla alla som vill driva frågor som rör antirasism, hbtq, funkis och klass i Feministisktinitiativs valrörelse.

Intersektionella perspektiv har fått stort utrymme i Feministiskt initiativ det senaste året, där höstens rådslag hade tema intersektionalitet. Frågorna genomsyrar vårt politiska dokument, men nu behöver vi en grupp som stöttar varandra i en kommande valrörelse och ser till att våra hjärtefrågor alltid står högst upp på agendan.

Läs om allt på vår hemsida: intersektionalitet.wordpress.com

DU KAN GÖRA MASSOR! Här är 3 förslag:

  1. Nominera dig och dina vänner till riksdagslistan!
    Man behöver inte ha varit aktiv tidigare för att ställa upp i valet. Det är våra åsikter som spelar roll, om du är engagerad och vill driva intersektionella frågor så är det bara att tillsammans med oss ställa upp! Sista dag för nomineringar är sista januari, och du gör det här: www.feministisktinitiativ.se/nominera.php (du måste bli medlem först för att kunna ställa upp, kostar bara 30-300 kr, betala efter förmåga)
  2. Rösta fram valmanifestet och riksdagslistan på vår Valkonferens 20 mars!
    Den 20 mars är det valkonferens i Stockholm. Här kommer vi bestämma vilka frågor som Fi ska gå till val på och vilka som ska stå på riksdagslistan. Du kan alltså vara med och bestämma vilka som ska stå högst upp på listan och vilka frågor som partiet ska driva i valet! För att få komma måste du bli medlem senast den 18 februari.
  3. Ställ upp i kommun- och landstingvalet
    Fi kommer ställa upp i många kommuner och landsting. Vissa kommuner har bestämt sig, på andra orter är det fortfarande oklart. De hittills klara kommunerna är: Stockholms stad, Huddinge kommun, Solna stad, Sundbybergs kommun, Nacka kommun, Värmdö kommun, Malmö kommun, Simrishamns kommun, Göteborgs Stad. För att vara med så är det bara att kontakta din lokala förening, eller oss så kan vi hjälpa dig till rätta.

Är du inte medlem än? För att ställa upp i val måste du först bli medlem. Från och med i år kan du betala efter förmåga mellan 30 och 300 spänn. För mer Info: www.feministisktinitiativ.se/ta_initiativ.php

Sprid detta genom att maila, bjud in folk till vårt facebookevent kolla in vår blogg intersektionalitet.wordpress.com och maila oss väldigt gärna! Alla frågor är välkomna!

Kram,
Jonas Göthner, en av grundarna till Uppsala Pride
Sissela Nordling Blanco, antirasistiska arbetsgruppen i Fi
Rahma Ali, styrelseledamot i Afrosvenskarnas Riksförbund
Sahar Mosleh, funkisaktivist
Kristin Tran
Zakia Khan, ordförande i Interfem
Lovise Brade, genusvetare