Fortsätt nominera till riksdagslistan!

27 oktober 2009

Efter framgångarna i Europaparlamentsvalet satsar nu Feministiskt initiativ stenhårt på att komma in i riksdagen. För att kunna göra det krävs inte bara engagemang och mobilisering utan även kandidater. Därför jobbar Fi:s valberedning för närvarande på att ta fram en lista med kandidater inför riksdagsvalet.

Valberedningen består av sju personer från olika delar av landet. Deras uppgift är att behandla de nomineringar till kandidater som kommer in och ta fram ett förslag på kandidatlista. Deras förslag kommer i sin tur läggas fram på valkonferensen i mars 2010 där Fi:s medlemmar får rösta om förslaget.

Än har nomineringstiden inte gått ut och Emma Andersson, sammankallande i valberedningen, uppmanar alla att fortsätta nominera:
– Vi har otroligt kunniga och kompetenta medlemmar som skulle göra ett mycket bra jobb i riksdagen. Valberedningen vill göra en suveränt bra riksdagslista och därför behöver vi många och bra nomineringar! Även om du är lite osäker på om du vill ställa upp, nominera dig! Det går att dra tillbaka din nominering om du ändrar dig.

Vem som helst som är medlem i Feministiskt initiativ kan nomineras till riksdagslistan och Emma Andersson betonar att det är viktigt att urvalet speglar Fi:s värderingar och bredd.
– Det är viktigt med en spridning i fråga om erfarenheter, kön, etnisk bakgrund, ålder, med mera så att hela det spektra som är Feministiskt initiativ finns representerat.

De som till slut hamnar på listan, efter omröstning på valkongressen, är de som i slutändan kommer att komma in i riksdagen.
– De som nominerar sig ska vara medvetna om att det är ett stort åtagande att sitta i riksdagen. Samtidigt ska vi inte vara rädda för att ta för oss av den otroliga möjlighet som riksdagsmandaten innebär, säger Emma Andersson.

Valberedningen har i nuläget börjat intervjua nominerade kandidater men än kan de som vill nominera sig kan göra det fram till den 31/1 2010. Det är bara att gå in på nomineringssidan och fylla i ett kort frågeformulär. Om du däremot vill tipsa valberedningen om någon som du tycker skulle passa som kandidat går det bra att e-posta [email protected].

Lina Larsson