Fi Värmdö satsar på kommunval 2010

6 oktober 2009

Ett av det initiativ till kommunsatsningar som togs under Uppstartshelgen i september var att starta en grupp på Värmdö med målet att komma in i kommunfullmäktige 2010.

Samordnaren i gruppen för Värmdö är Carl Emanuelsson.

Vad är på gång i Värmdö?
– Just nu arbetar vi med att organisera oss för att starta en sektion i region Stockholm. Den 11 oktober kommer det formella beslutet tas på regionens valkongress och jag vill uppmana alla intresserade medlemmar från Värmdö att komma och vara med från starten. Vi arbetar just nu tillsammans med Nackagruppen för att förbereda olika evenemang och aktioner i våra två hemkommuner, bland annat kommer Gudrun Schyman och gästar oss den 24 november.

Behövs Feministiskt initiativ på Värmdö?
– I EU-valet i juni var Värmdö en av de kranskommuner i Stockholm där många röstade på Feministiskt initiativ – hela 3,12% av kommunens invånare röstade feministiskt. Jag tycker det visar att det finns behov av en feministisk röst även i kommunpolitiken. Den feministiska folkrörelsen behövs på alla nivåer i samhället och inte minst i den politiska närhet vi lever och verkar i varje dag.

Hur gör man för att få mer information om Fi på Värmdö?
– Då kan man maila till Värmdögruppen på [email protected].