”Det vi gör den här helgen lägger grunden till ett fantastiskt valresultat”

13 september 2009

Ett hundratal feminister deltog i helgens uppstart inför valet 2010. Bäst var känslan av pepp, tillsammans med konkreta förslag och nya arbetsgrupper.

Med ett år kvar till valet har feminister från hela landet samlats i Stockholm under den gångna helgen. Syftet var att skapa det bästa möjliga av Feministiskt initiativ inför valet 2010, med fokus på lokala initiativ till kommunval och landstingsval men också hur Fi kan göra en stark valrörelse överlag.

– Det är perfekt i tid när det är ett år kvar, det finns tid att forma vår valrörelse, sa Emma Andersson från Härnösand som sitter i valberedningen.

Bland flera uppskattade pass och talare berättade Gustav Fridolin, tidigare riksdagsledamot (MP), om hur det är att vara riksdagsledamot och gav tips och råd om vad riksdagsarbetet innebär. Både positiva och negativa saker fanns på hans lista. Ylva Werlinder kände sig peppad efteråt.
– Man förstår att även om det är arbetsamt, så går det att vara ny i riksdagen.

Inför valrörelsen kommer det att finnas många uppgifter som ska lösas. Jonathan Bucht är en av dem som kommer att engagera sig i logistiken kring valsedlarna.
– Vi har bildat en grupp för valsedelsdistributionen, så att det inte blir kaos vid valet.

Gemensamt för flera Fi:or var den starka känsla av pepp inför det kommande året. Anki Bågenmark som rest från Jönköping tyckte det bästa med helgen var att träffa alla och knyta nya kontakter.

Gudrun Schyman talade avslutningsvis om en arbetsam och rolig höst och en ännu mer arbetsam och rolig vår och sommar.
– Vi kommer att minnas det som att det vi gjorde den här helgen lade grunden till ett valresultat som slog många med häpnad, sa Gudrun Schyman.

Fi Stockholm fick varma applåder för det fantastiska arrangemanget där omkring hundra feminister deltog.