Förberedelserna är igång: Uppstart 2010 närmar sig

12 augusti 2009

Helgen den 12–13 september är hela Fi-Sverige inbjudet till Stockholm för en uppstart inför 2010 års val. Webbredaktionen ställde några frågor till arrangörerna för att få en bild av läget.

Vad är syftet med helgen?

Samuel: Det är att vi i de lokala grupperna samt enskilda medlemmar i landet ska få en rejäl möjlighet att utvärdera valrörelsen 2009, men framförallt titta framåt och se hur vi kan organisera oss och hjälpas åt inför de lokala valen 2010. Man kommar att träffa Fi-medlemmar från hela landet, riktigt peppigt och kul!

Kommer ni prata något om riksdagsvalet eller bara fokusera på kommun och landsting?

AnnaLinda: Fokus kommer att ligga på hur vi lokalt blir starkare men vi kommer också ha ett pass där någon från riksdagen berättar och inspirerar inför kommande Fi-nomineringar och val av riksdagsledamöter på riksvalmötet i vår.

Om man är helt ny medlem, kommer det många nya, eller blir det en samling för gamla rävar?

Jenny S: Som ny medlem i Fi är detta det perfekta stället att komma till! Vi har i nuläget drygt 80 anmälda från ett tjugotal olika städer och det är tre veckor kvar av anmälningstiden. Många av de som anmält sig är nya medlemmar som vill vara med direkt och engagera sig i kommande valrörelse.

Jenny B: Vi kommer också att öppna ett internetforum om två veckor så att det ska vara möjligt att diskutera vissa frågor innan man kommer till helgen.

80 anmälningar, hur många får plats?

AnnaLinda: Vi räknade med en utrymmesgräns på drygt 60 personer, och har fått ändra till en större lokal så att alla får plats. Att anmälningsavgiften är 0 kr har nog gjort att fler anmält sig.

Om man som medlem har egna idéer som ni inte har tänkt på, finns det möjlighet att diskutera dem?

Samuel: Vi kommer att ha två workshoppass om hur vi utvecklar Fi-organiseringen mellan och i lokala grupper och nätverk. Här finns det möjlighet att ha egna punkter och sen få med sig fler folk för att komma vidare i de frågorna man vill driva, det kan handla om allt från hur man håller bra möten till hur vi får in mer pengar eller skriver en bra insändare.

Men hur blir det om man kommer som enda Fi-medlem från någon stad?

Jenny B: Det gör ingen skillnad, idag har vi så mycket på nätet, alla är nära. Visst, en person bildar inte en grupp, men att komma på helgen kommer att ge mycket inspiration och kontakter att ta med sig hem och kanske hitta fler som skulle vilja engagera sig. Varje litet steg har betydelse. När du träffat många andra likasinnade ger det ju kraft att jobba vidare hemma!

Något övrigt att tänka på?

Kom med gott humör! Varmt välkomen! Kom ihåg att anmäla dig senast den 4 september till [email protected].