Feministiskt initiativ i Almedalen

28 juni 2009

Feministiskt initiativ går stärkta från valet till Europaparlamentet och fortsätter driva politik för kvinnors och mäns lika rättigheter och villkor. Frågan om den stora ojämställdheten lös med sin frånvaro inför EU-valet. Sverige har ett rykte om sig att vara världens mest jämställda land – kommer regeringen leva upp till ryktet under det svenska ordförandeskapet i EU? Går det att lösa en ekonomisk kris och samtidigt stärka jämställdhet och motverka diskriminering?

Samtal: Hur löser feminister den ekonomiska krisen?

Är sex timmars arbetsdag lösningen på klimatkrisen, den ekonomiska krisen och ojämställdheten? Vilken väg ska vi ta in i framtiden för att skapa en hållbar utveckling med jämställdhet? Inkomstgapet mellan kvinnor och män har varit konstant i många år, vilka lösningar måste till för att få en radikal förändring? Ett samtal om vision och politik med feministiska glasögon.

Medverkar gör Viktoria Bergström, ekonomihistoriker och utredare på kommunal, Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt Initiativ, Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet och Helene Ahlborg, doktorand i miljövetenskap och grundare av det internationella Ekofeministiskt nätverket. Samtalet leds av Gertrud Åström, ordförande för Sveriges Kvinnolobby.

Samtalet sker onsdag 1 juli kl 13.00.

Mer information finns i kalendariet.

Torgmöten i Visby

Tisdag 30 juni: Gudrun Schyman talar på Donners plats
Torsdag 2 juli: Medlemmar i Fi har torgmötesstafett i Öster Centrum
Torsdag 2 juli: Gudrun Schyman talar på Donners plats
Fredag 3 juli: Gudrun Schyman talar på Donners plats

Välkommen!