Fi-helg i höst

15 juni 2009

Helgen den 12–13 september bjuder Fi Stockholm in hela Fi-landet till ett arrangemang med seminarier och planering för hur vi skapar det bästa möjliga av Fi inför nästa val 2010. Det är ett event för och av gräsrötterna. Ett tillfälle att peppa varandra, utbyta idéer, träffa Fior, slipa på organisationen och de inte minst utveckla de lokala politiska initiativen i kommuner runt om i landet. Varmt välkommen!

Boka resa redan nu medan det är riktigt billigt!

Boende kommer att finnas för alla som anmäler sig ”hemma hos” Stockholmsfior. För den som vill ha helt eget finns ett rikt utbud av vandrahem och hotell.

Arrangemanget är gratis, kom som du är!

Start: 11.00 lördagen den 12 september, incheck från kl 10.00.
Slut: 16.00 söndagen den 13 september.
Plats: Centrala Stockholm. Mer info kommer under sommaren.

Anmälan görs till [email protected].

Programmet kommer att utvecklas, med din och andras hjälp fram till helgen men några av punkterna är utformade. En del seminarier kommer att ligga parallellt så att du får möjlighet att gå på något du tycker är intressant hela tiden!

Vad kan vi lära av Valrörelsen 2009?

Vad tar vi med oss till 2010 och vad utvecklar vi från 2009? En röstningsanalys och karta kring våra svaga och starka fästen i sverige kommer presenteras. Strategi omkring allt ifrån torgtal, bloggande och hemsidor, till flyers och sånger diskuteras.

Så får vi fler medlemsgrupper runt om i landet

Vi har medlemmar runt om i landet, det handlar om att föra ihop engagerade människor och hitta former för att enkelt komma igång och ta del och känna sig som en del av FI och arbetet inför 2010.

Hur rekryterar vi medlemmar bäst?

Många medlemsgrupper prioriterar medlemsvärvning men det är lättare sagt än gjort. Vilka metoder och knep funkar och vad funkar mindre bra. Vi delar med oss av varandras erfarenheter.

Valsedelsdistributionen är viktig

Med våra erfarenheter och tankar kring utveckling kan vi forma en valsedelsapparat som täcker större delen av landet. I år täckte vi ca 50 % av landet, nästa gång täcker vi hela.

Vad krävs för att ställa upp i kommunvalet där jag bor?

Med 2009 års valresultat i ryggen har vi chansen i många kommuner runt om i landet inför 2010 års val. Men vad krävs egentligen för att ställa upp? Vad krävs när vi väl kommit in? Hur många behöver vi minst vara i vår kommun? Hur utformar vi ett politiskt program? Ett seminiarium om vad som krävs men vi får också ta del av erfarenheterna från en politiker som suttit i nämder och kommunfullmäktige. Dessutom tittar vi på olika lokalpolitiska program i Fi och i andra partier.

Så är Fi-organisationen uppbyggd

En styrelseledamot berättar hur FI-organisationen är uppbyggd och hur det är tänkt att den ska kunna utvecklas framöver.

Nätverka med andra organiationer

 

Har du idéer och tankar kring vad helgen skulle kunna rymma, hör av dig.

Vi ses och hörs! Varmt välkommen!!!

Feministiska hälsningar
Samuel Kvist och AnnaLinda Andersson