Ny Sifo: Schyman på fjärde plats bland EU-kandidaterna

1 juni 2009

Gudrun Schyman, toppkandidat för Feministiskt initiativ, skulle bli inröstad i Europaparlamentet om väljarna röstar på den kandidat de har störst förtroende som ledamot i EU-parlamentet. Det visar en ny Sifoundersökning som PR-byrån Westander presenterade måndagen.

Enligt Sifoundersökningen har 6 procent av väljarna störst förtroende för Gudrun Schyman (FI). Hon hamnar därmed på fjärde plats efter Marita Ulvskog (S), Marit Paulsen (FP) och Gunnar Hökmark (M).

– Jag är väldigt glad för förtroendet. Den här mätningen stämmer också med det jag möter, både på Internet och på torgen. Det finns en respekt för min långa parlamentarisk erfarenhet, men också för att jag vågar säga ifrån, står på egna ben och inte lägger mig platt för gubbar med makt säger Gudrun Schyman, toppkandidat och talesperson för Feministiskt initiativ.

– Den sista valveckan är avgörande och nu hoppas jag naturligtvis att fler ska använda den frihet till personval som faktiskt finns i EU-valet. Det handlar nu inte om att forma majoriteter till en regeringsmakt, utan om vilka 18 personer som ska representera Sverige i EU-parlamentet. Jag är garanten för att det kommer att finnas en hög röst för att stärka kvinnors rättigheter och mot alla former av diskriminering. Det är inte minst viktigt nu, när vi ser hur den extrema högern formeras i Europa, avslutar Schyman i sitt pressmeddelande.