Nya valaffischer

13 maj 2009

Idag presenterar Feministiskt initiativ affischer till EU-valet. I en valkampanj utan pengar och personal, så är det kreativitet, fantasi och humor som driver vår breda folkrörelse framåt, säger Gudrun Schyman, talesperson och toppkandidat för Feministiskt initiativ i EU-valet.

När de stora partierna delar på 60 miljoner i sin valbudget så driver Feministiskt initiativ en valkampanj utifrån en noll (0) budget och helt utan anställd personal.

– När pengarna tryter så är det kreativitet, fantasi och humor som driver den breda gräsrotsrörelsen framåt, säger Schyman. Allt fler sympatisörer dyker upp på gatorna med Skicka Schyman till Bryssel-knappar på jackslaget och berättar att de på egen hand börjat delta i valrörelsen eftersom kampanjen nått dem via Internet.

Texten till en av de affischer som Feministiskt initiativ presenterar idag är:

     EU-politiker: 
     ”Om kvinnor städar och
     står vid spisen, så klarar vi
     den ekonomiska krisen”

                            – Jobb och lön oavsett kön!

Se affischerna här.

Valaffischerna är framtagna av formgivaren Minna Wallin. Minna Wallin har även formgivit och producerat kampanjsidan Skicka Schyman till Bryssel där Elisabeth Ohlsson Wallin står för fotografierna. Marianne Lindberg De Geer är också en av de konstnärer som bidragit till kampanjen genom en pastiche på Shephard Faireys Obama bild, som presenterades i Aftonbladet 1 maj.

Feministiskt initiativs valkampanj kan du följa bla på Twitter, Facebook och YouTube. Även Gudrun Schymans kampanj hittar du på Twitter, Facebook, YouTube, samt på hennes personliga Twitter och blogg. I kampanjen Skicka Schyman till Bryssel går varje vecka ett massmejl ut med ”veckans uppdrag” till volontärer som i sin tur sprider vidare till sympatisörer.