Fi-ballonger och Fi-budskap fyllde Stockholms gator

18 april 2009

Lördagen den 18 april organiserade Fi Stockholm en bred aktion med ballong- och broschyrutdelning för att gå ut och möta lördagsstrosande stockholmare. Drygt 15 Fi-medlemmar spred ut sig på fem olika tunnelbaneuppgångar i Stockholms innerstad. En av deltagarna var Cecilia Billskog, femte kandidat på Fi:s lista till EU-valet den 7 juni.

– Det är en häftig känsla att vi står här och samtidigt vet att det flera hundra mil härifrån också sker feministisk aktivism på gator och torg i Spanien, där det spanska Fi ställer upp till EU-valet.

 Helena Molin, styrelseledamot i Fi region Stockholm var också mycket nöjd med dagen.
– Jag måste säga att jag blev positivt överaskad, vi har idag träffat flera som för första gången är med på en aktivitet för nå ut med Fi:s budskap, det bådar gott inför valrörelsen då alla krafter verkligen kommer att behövas.

Efter över hundra ballonger och många hundra utdelade broschyrer blev det samling och nya planer. Under veckan som kommer blir det tre nya aktiviteter på stan. Tisdag klockan 11.30 vid Stockholms Universitet, Onsdag vid Slussen kl 17.30 och så en ny manifestation med tal och ballongutdelning på lördag den 25 april vid 12-tiden.

– Fi-ballonger i händerna på lite frusna men glada helgfirare, det är ett koncept värt att sprida och göra om, avslutar Cecilia Billskog.

För mer info om manifestationer framöver, se kalendariet.