Schyman startar en egen blogg

27 februari 2009

Gudrun Schyman, talesperson och EU-kandidat för Feministiskt initiativ startar nu en blogg och ser fram emot en mer direkt dialog med människor inför valrörelsen.

– Bloggosfären är en fantastisk utveckling för demokratin och det fria ordet. Jag ser fram emot att ha ett forum genom bloggen där jag kan ha en mer direkt dialog med människor, säger Gudrun.

Hon skriver på bloggen att hon hyllar kärleken, men att spektaklet i den bristande demokratins namn kring det planerade giftermålet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westin ger henne rysningar.

”Till det kommer de ekonomiska resonemangen. Hur mycket pengar ska det här dra in? Och till vem? Många gnuggar händerna och ser miljonerna rulla in över landets gränser. Hysterisk hypershopping ska följa i de trolovades spår. Två saker är säkert. Kvällstidningarna och veckopressen har sitt på det torra de kommande åren, och i det riksdagsval som inträffar några månader efter bröllopet får den borgerliga regeringen ideologisk skjuts. Att kungahuset inte har (politisk) makt är alltså en myt. Som normsättare är de oslagbara.”

Fortsätt läsa på blogg.schyman.se.