Fi lanserade nya Feministsupport.com! och nominerade EU-kandidaten Kolthoff

17 november 2008

Gudrun Schyman höll tillsammans med Kirsti Kolthoff en pressträff under måndagen 17 november. Gudrun Schyman presenterade Feministiskt initiativs nypublicerade EU-politik och lanserade nya internationella kampanjen Feministsupport.com! som syftar till att samla internationellt stöd och donationer inför Europaparlamentsvalet 7 juni 2009.

Kirsti Kolthoff berättade att hon genom sitt mångåriga arbete för kvinnors och minoriteters rättigheter i EU, senast som ordförande för European Women’s Lobby (EWL), sett en nyfascistisk utveckling ta fart i Europa. Kolthoff menar att denna tillsammans med en växande religiös fundamentalism är ett växande hot mot kvinnors och minoriteters rättigheter och villkor.

Schyman lyfte upp flera viktiga områden för Feministiskt initiativ, bland annat en utvecklad gemensam välfärd, att jämställdhet ger hållbar utveckling, ökade strategier att stoppa våld och trafficking, att säkra aborträtten och att skilja stater och religion åt för att garantera kvinnors mänskliga rätt över sin egen kropp.

Kirsti menade under pressträffen att eftersom nuvarande politiker inte tar frågorna på allvar så känner hon inspiration men också ett ansvar att ge sig in i politiken och väljer att nominera sig som en av Feministiskt initiativs kandidater till Europaparlamentsvalet.

Besök kampanjsidan Feministsupport.com! Där finns banners på olika språk du kan använda på din blogg eller hemsida för att visa ditt stöd för Feministiskt initiativ. På Feministsupport.com kan du också donera direkt via hemsidan. Gör det redan idag!

Fakta om Kirsti Kolthoff:

Kirsti Kolthoff avgår nu som mångårig ordförande för Europas största kvinnoorganisation European Women Lobby (EWL). EWL är med sina 2000 medlemsorganisationer från 30 europeiska länder, den största kvinnoorganisationen i Europa. Sveriges Kvinnolobby innehar det svenska medlemskapet och där var Kolthoff styrelseledamot under 6 år.

Kirsti Kolthoff har styrelseuppdrag för Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF).

Kirsti Kolthoff har arbetat med uppbyggnaden av organisationen Operation 1325 för att förverkliga FN:s säkerhetsråds resolution 1325:2000.

Kirsti Kolthoff har även varit vice president i Women’s International League for Peace and Freedom (WILPF) med konsultativ status i FN.

Kirsti Kolthoff är med i ledningsgruppen för Sveriges Quinnoråd (Swe Q), som hon var med och bildade för 12 år sedan. Kolthoff och Swe Q spelade en aktiv roll i att bilda Sveriges Kvinnolobby för 10 år sedan med namnet sams.