Kärlek

25 juni 2008

Den här veckan gästbloggar Elin Alvemark på Fi:s webbplats.

Ursäkta MEJ, så hemskt mycket. Tut tut. Bana väg! Så ja! Jag kommer här. Raksträcka på träskor, stilettklackar, gummistövlar, Air Max, Slalompjäxor och steppjärn. Fram till dig som sitter här på en hög pall med ditt liv i famnen. Hellooooooo mother fucking baby!

Mannen, han är tändvätska. Jag häller skiten på mig och tänder på. Brinner så fort och så mycket! Jag har majbrasa varje dag sen jag fick syn på hans ansikte. Hans ansikte gör att jag vill ge honom allt. Ansiktet avgör, allt annat är betydelselöst. Betydelselöst! Vad ska jag göra åt de där tinningarna? Visar pattarna som tack för de åtta ton glädjepepp som pumpar skallen full med meningsfullhet så fort jag får syn på dem. Hans tinningar!

Nu är det min tur att älska dig! Jag har aldrig förut haft den villkorslösa varan som bara blir större och skönare ju mer man håller på med den i min ägo. När jag nu berättar i mörkret får du glans ögat. Jag ser månen träffa din fukt. Du skrattar när jag lägger mig framför dina fötter och pullar mig själv i glädjefnatt. Det är ett kul liv vi lever du och jag. Min kärlek är rolig. Min kärlek får mig att bli större än vad jag är, om jag inte skulle älska dig. Då skulle jag vara mindre rolig, mindre glad och mindre lycklig – jag skulle inte vara olycklig. Jag vill vara underbar inte mot dig. Nej för fan vad enfaldigt och dödsdömt. Jag vill vara underbar MED dig. Där ryms min rädsla OCH mina gormande grobianer.

Jag blir lycklig när jag glädjs över mig själv. När jag glädjs över dig glädjs jag åt att jag glädjs. Jag är en fantastisk människa! Inget du gör har makt över min kärlek. Så stark är den. Starkare än mig. Den bär oss genom det som är omöjligt. Min kärlek är större än oss.

Å en du då? På din lilla pall, snygg som ett as. Vafan ska du tro om det här?

Du ska tro att jag är din undergång.

Misstankar! Jag är svikaren, den ytliga, den klängiga, den krävande, den beroende – jag är den som har barnsliga föreställningar om dig, livet och relationen mellan man och kvinna. Jag är den som förväxlar förälskelse och kärlek.

Du ska också tro att jag är din räddning.

Kvinnan i ditt liv, din andra hälft, den självständiga prinsessan! Du tror att jag är undantaget som är olik alla andra kvinnor, den bästa för dig, för bra för dig nästan! Du ska tro att ingen av oss har några som helst projektioner, föreställningar, beroenden, narcisstiska tendenser eller den orealistiska synen på relationer där den Andre ska förlösa våra egna problem och tillgodose våra behov.

Då ska du snart till din stora förskräckelse inse att jag inte är ett skit trovärdig. Allt du trodde var fel. Jag var inget av det du trodde att jag var!!!!!

Nu uppstår förvirring och du drar dig undan för att lämna det okända och främmande. Att jag varken är en jävla HORA eller gudomliga MADONNA kan du inte förstå. Till en början. Tiden går och även du blir dig själv. Förmögen att älska utifrån sanningen om dig själv. Du ser vem är hon är och du ser vem du är. Den här galna, snygga, ovanliga, glada, stinkande, kloka, kåta, slarviga, illvilliga, blyga, håriga, korkade, gulliga, självsäkra, perversa, intelligenta, kurviga, kunniga, begåvade, elaka och underbara människan har blivit din för att du har ett sådant ansikte som du har. Ni ska leva och älska varandra för att det är så jävla roligt.

Nu ska du älska henne inte TROTS ditten datten utan PÅGRUND AV håriga ben, pms och såklart mycket spektakulära avsugningar. Hon är som hon är och du ska aldrig kräva något annat utom att hon är sig själv i så hög utsträckning hon förmår. Jag ska aldrig kräva något av dig. Det du vill ge kommer dock göra mig väldigt kåt.

Äktenskap föresten. Det är att dela sin särskiljdhet (ej att förväxla med avskildhet) med någon, inget annat!


Elin Alvemark är frilansskribent, Stockholms klubbdrottning, skivbolagsboss, redaktör för boken Könskrig, författare, konstnär, bloggare, samhällsdebattör. Eller så kan vi strunta i allt det där och konstatera att Elin Alvemark är Elin Alvemark.

Övriga inlägg i serien:
Solidaritet
Frihet

Elin bloggar vanligtvis på hellyeah.webblogg.se och nås på [email protected].