Fi Härnösand hoppas på EU-val

22 april 2008

Fi Härnösand är nog en av de minsta medlemsgrupperna i Feministiskt initiativ, men aktiviteten är det inget fel på. Vi gör det vi kan och trivs ganska bra med det.

Från starten hösten 2006 har Härnösandsgruppen haft varierande aktiviteter. I början var det mest möten, men efter hand har vi mer och mer övergått till praktiska aktiviteter som t ex läsecirklar och att sy och trycka på tygväskor. Gruppen har både hemsida och blogg, vilket är viktigt för att synas utåt.

En av de saker vi uppskattar mest med Feministiskt initiativ som organisation är att det är så pass högt i tak och att organisationen är så pass öppen. Det går att föra en bra och konstruktiv feministisk diskussion som definitivt gynnar politikutvecklingen.

Hela vår aktiva grupp kommer att åka på extrakongressen i Umeå, och vi hoppas på att Fi där kommer att besluta att ställa upp i både riksdagsvalet 2010 och EU-valet 2009. Vi tror definitivt att det kommer öka intresset för Fi både på lokal och nationell nivå. EU-valet kan vara en bra övning inför riksdagsvalet; och dessutom kan det mycket väl vara så att vi har lättare att komma in i Europaparlamentet än i Riksdagen.

Här kan du läsa mer om Fi Härnösand: harnosand.femi.se och feministertarplats.wordpress.com