8 mars och medlemskap

7 mars 2008

Årets internationella kvinnodag står för dörren – se till att fira ordentligt med feministvänner var du än är. Att tillsammans skratta, minnas och blicka framåt ger styrka, en styrka som behövs alla dagar när könsmaktsordning , diskriminering och stela könsnormer står för dörren.

På bara tre veckor har Feministiskt initiativs nystartade grupp på Facebook www.facebook.com vuxit till hela 146 medlemmar. Stort tack till alla som värvar – fortsätt med det! Snart är vi större än kristdemokraternas facebook-grupp på 185 medlemmar, och centerpartiets på 254!

Feministiskt initiativ behöver också fler ”riktiga” medlemmar. Fler medlemmar ger större tyngd i debatten. Medlemsavgifterna är också vår största och viktigaste inkomstkälla i en ekonomi som långt ifrån matchar våra ambitioner att bedriva feministisk politik, opinionsbildning och folkbildning.

Ett exempel på pengabristen är att vi sedan valet inte ens har råd med en egen lokal, så det vi äger i form av foldrar, banderoller och torgmötesutrustning förvaras i medlemmars garderober och källare. Allt arbete bedrivs förstås helt ideellt.

Slutligen innebär medlemskapet också en möjlighet (men inget tvång) för dig att vara aktiv och påverka verksamhet och politik.

Sätt in medlemsavgiften, 300 kronor, på plusgirokonto 405753-5. Obs! Ange namn, adress och e-postadress!
Läs mer om medlemskap här: www.feministisktinitiativ.se

Vänliga hälsningar
/Birger Östberg, styrelseledamot och administratör för Feministiskt initiativs grupp på Facebook