Kommunikationshelgen, en succé!

19 februari 2008

Den 16–17 februari anordnade Retorikgruppen en utbildningshelg för medlemmar från hela landet. Från Malmö i söder, till Umeå i norr och Helsingfors i öster kom det ett dryga 30-tal förväntansfulla helgdeltagare till Sensus lokaler i medborgarhuset i Stockholm.

Det blev en helg för reflektion, kunskap, inspiration och idésprutande!

En av höjdpunkterna under helgen var ett samtal mellan pr-konsulten Christer Åberg och Gudrun Schyman om relationen till media och hur vi kan påverka hur vi uppfattas av allmänheten. Läs mer om samtalet här.

En annan höjdpunkt, där media och allmänhet bjöds in, var paneldiskussionen med Sofia Karlsson, Unni Drougge och Elin Alvemark om feminis(t)eringen av bloggsfären. Under de två intensiva dagarna pågick många diskussioner om hur vi kan bli bättre på att kommunicera ut Fi:s budskap!
Här finns filmer på paneldiskussion upplagda:
Del 1: www.youtube.com
Del 2: www.youtube.com
Del 3: www.youtube.com
Del 4: www.youtube.com
Del 5: www.youtube.com
Del 6: www.youtube.com
Del 7: www.youtube.com
Del 8: www.youtube.com
Del 9: www.youtube.com
Del 10: www.youtube.com
Del 11: www.youtube.com
Del 12: www.youtube.com
Del 13: www.youtube.com

Under helgen fick deltagarna också kunskaper i hur du förbereder dig inför att tala på kongress och torg. Läs mer här om passet med presentationsövningar.
Ett annat pass handlade om hur du startar en blogg och hur det kan gå till att blogga och vilka internetforum som är bra att känna till och gå in på och diskutera Feminism och Fi. Läs mer om det här.
Slutligen ingick också en genomgång av hur vi kan synas mer i media och hur vi kan använda mer alternativa kommunikationsvägar i helgens fullspäckade kommunikationspalett.

Fior lämnade Medborgarplatsen lite trötta med fulla med ny inspiration och idéer. Det pratas redan om en uppföljning, en fördjupning, mer folkbildning om hur vi förmedlar Feministiskt initiativ helt enkelt!