Succé för Huddingekampanjen

30 januari 2008

Det öppna mötet den 29 januari med Gudrun Schyman lockade ca 45 nyfikna Huddingebor och BBC World som fick en lång intervju och filmade mötet.

Mötet inleddes av kampanjsamordnare Linnéa Sjögren som förklarade bakgrunden till kampanjen och att syftet med mötet inte bara är att folkbilda utan även att försöka starta en medlemsgrupp i Huddinge.

Många av besökarna kom på sitt första Fi möte och mötet handlade därmed mycket om bakgrunden till Fi, varför vi finns, hur tankarna såg ut innan Fi startades och hur strukturerna i samhället ser ut och vad vi vill kämpa för. Många frågor kom upp under föreläsningens gång, fakta om hur mäns överordning ser ut möttes av både igenkännande men också av en känsla av ”är det verkligen så illa”.

Mötet avslutades med att Huddingebon och Fi styrelsemedlemmen Birger Östberg uppmanade alla intresserade att ta kontakt med honom efter mötet för att bilda en medlemsgrupp som kan jobba med folkbildning, aktivism och eventuellt kommunval 2010.

Under fikat efter mötet bildades en grupp i Huddinge, om du också vill vara med och bygga denna nya grupp kontakta Birger Östberg. [email protected]

Därmed är Fi Region Stockholms (FiRS) del i Huddingekampanjen avslutad, FiRS kommer inom kort att välja ut en ny kommun för att fortsätta bygget av kommunbaserade grupper. Är du intresserad av att hjälpa till eller vill du att FiRS ska hjälpa dig att bygga en grupp i din kommun? Kontakta Linnéa Sjögren [email protected] eller 073-780 12 99.