Feministiskt julmöte i Stockholm

4 december 2007

Söndagen den 2 december 2007 samlades Fi Region Stockholm (FiRS) för årets sista medlemsmöte. Mötet öppnades av ordförande Cecilia Bilskog och vice ordförande Claes Decker, sekreterare var Bengt Örtegren.

Diskussionen om möjligheter att ställa upp till kommande val, EU 2009 och val i Sverige 2010, var intensiva och inspirerande. De medlemmar som deltog på mötet var positiva till ett fortsatt arbete inför kommande val. Det fanns även en viss tveksamhet inför kommun- och landstingsvalet. ”Det är svårt att betala valkampanjer ur egen ficka”, tyckte Helene.

Visionen om Fi fem år framåt är bland annat att åstadkomma ett ökat internationellt samarbete.

Efter avslutad diskussion och lite mingel med småplock, julmust och pepparkakor fortsatte mötet med Tiina Rosenberg. Tiina hade åkt från Lund för att vara med och tala om idéer kring julen. Några av hennes tankar var ”Gör ett program inför jul, inkludera musik i det, sitt inte i soffan framför tv, det kan man göra när som helst, eller leta efter alternativa jular, dom finns”, berättade Tiina mycket engagerat. I det väl planerade mötet hade FiRS inbjudit Normal förlag som visade ett urval litteratur med feministiska inslag, och förlaget donerade några böcker till FiRS jullotteri.

Vid 17 tiden samlades fior runt soffgruppen för att avsluta dagen med ett feministiskt ”mysjulpyssel”.

Mirtha Osorio