Sverige på väg in i NATO?

25 november 2007

Nu tränar svenska soldater inom Sveriges gränser för att föra krig inom NATO. I våras var det övningen ”Noble Mariner” (ädla sjömän) som samlades i Göteborgsområdet för att träna invasion av Polen för att trygga energitillförseln, 23 stora krigsfartyg deltog. I stället för Polen, sätt in Nigeria, Venezuela eller Irak. Natos viktigaste uppgift är nämligen att skydda oljans handelsvägar och USA:s oljeförsörjning.

Under hösten var det stridsflyg i luften varenda dag i Norrbotten. Det var Europas största flygvapenövning som pågick i två veckors tid i Vidselområdet. Trettio stridsflygplan fanns i luften samtidigt vid slutövningen. Stridsplan från USA, Frankrike, Schweiz, Finland, Norge och Sverige deltog.

”Nordic Air Meet” kallades övningen och är den största i sitt slag i Europa. Vidselområdet i Norrbotten auktioneras nu ut som lekstuga till trupper i NATO och EU-länderna. De utländska deltagarna tycker att Sverige har ett alldeles fantastiskt träningsområde, så stort.

Ja, vi har ett unikt luftrum för krigslekar och John B. Kelley från amerikanska flygvapnet i Europa var oerhört imponerad.
På detta sätt ska svenska folket vänjas vid att vi faktiskt är med i NATO och utan några besvärande diskussioner anslutas som fullvärdig medlem till världens största krigsmaskin.

Vi har en statsminister som är mycket god vän med USA och en utrikesminister som har stora ekonomiska intressen i både vapenindustrin och oljeindustrin.

Vi har varit alliansfria i nära 200 år. Ska vi ge upp detta så lätt?

EMMA-gruppen/Säter/Dalarna, som planerar en feministisk säkerhetskonferens till våren.

Emma gruppen består av Monica Brun, Maria Lindhgren och Eva Linde, en kvinnogrupp som hållit ihop i vått och torrt i 25 år. De tog inititativet till det första mötet i Säter där det beslutades att bilda Fi. Namnet Emma är efter Emma Goldman.