Feministisk powerwalking

28 oktober 2007

Linnéa Sjögren ger tips på hur du kan förena nytta med nöje: Sitter du och känner dig otillräcklig? Du hinner inte med Fi och gymkortet ligger och skrotar i din plånbok. Hinner du inte träffa de vänner du skaffade dig på mötena och aktiviteterna under valrörelsen?

Det finns en lösning som jag har döpt till feministisk power-walking. Du tar en bunt Fi-foldrar, en god vän i Fi och ger dig ut i ett närbeläget villaområde. Prata, dela foldrar och motionera.

Du bygger och stärker på alla plan, medlemsantalen ökar, er relation blir bättre och din kropp mår bättre. Samtidigt så slipper du känslan av skuld och otillräcklighet.

Du kan naturligtvis modifiera din träning så att den passar dina specifika behov. Du väljer själv tid, takt och omfattning. Det kan vara en social grej eller din tid med dig själv. Här kommer några exempel:

Har du fött barn? Vad är bättre än att stoppa ner barnen i vagnen och promenera runt och dela ut foldrar, barnet somnar och får frisk luft, du får motion och bygger en rörelse. Du slipper även kånka på foldrarna eftersom du kan förvara dem i vagnen.

Vem behöver en trappmaskin när man kan springa upp för trapporna i flervåningshus och dela foldrar? Är det långa avstånd mellan husen? Ta cykeln.

Ingen barnvakt på gymmet? Ta med barnen på powerwalken, gör det till en familjeaktivitet, detta motverkar barnfetma och ger dig mer tid med familjen. Har du inga egna barn? Låna en vän eller familjemedlems barn. De får en välförtjänt paus och du blir mycket populär bland dina bebarnade vänner.

Vill du göra något för Fi men är lite folkskygg? Då är detta en aktivitet för dig, skippa kompisen och gå ut själv tidigt på söndagsmorgnar när du inte riskerar att möta så mycket folk och dela foldrar som folk kan läsa i lugn och ro vid sin söndagsfrukost.

Hinner du aldrig lyssna på musik i lugn och ro? Lägg musiken på en MP3-spelare eller i en portabel CD-spelare, investera i högkvalitativa hörlurar och dela foldrar till takten av din favoritmusik.

Nyinflyttad med dålig lokalkännedom? Med en karta och en bunt foldrar kan du undersöka ditt nya närområde. Du upptäcker alla lokala pärlor, kör aldrig vilse och hittar de mysigaste utflyktsplatserna.

Har du hund? Varför inte ta med lite foldrar och kanske lite affischer att sätta upp medan hunden uträttar sina behov? Du skulle ju ändå gå ut. Detta kräver minimalt med energi och du slipper känslan av skuld över att du aldrig kan komma på möten på grund av brist på hundvakt.

Kombinationsmöjligheterna är oändliga.
Power to the people!

Linnéa Sjögren