Pride and prejudice – ett samtal om solidaritet

26 juli 2007

Detta panelsamtal den 3 augusti är ett av fyra seminarier som Fi arrangerar i Pride House på Södra Teatern i Stockholm. Det handlar om internationell solidaritet och vikten av att Pride fortsätter att vara en politisk tilldragelse. Moderator är Maria Carlshamre, Europarlamentariker och medlem i Fi:s nationella styrelse.

Pridefestivaler accepteras och stödjs i en del länder, men förbjuds och motarbetas i andra. Detta panelsamtal handlar om det enorma motstånd som många Pridearrangörer möter i sina hemländer och om hur vi kan stödja varandra.

Panelen består av Boris Balanietkij från Moldaviens hbt-organisation GenderDoc-M, Maxim Anmeghichean som arbetar på den europeiska organisationen ILGA, Evita Gosa, ledamot i Lettiska hbt-organisationen Mozaika samt Sofia Sjöö, ordförande för Pride Stockholm.

Moderator är Maria Carlshamre, Europaparlamentariker och medlem i Feministiskt initiativs (Fi) nationella styrelse. Hon har i år deltagit i Pridefestivalerna i Moldaviens huvudstad Chisinau och i Lettlands huvudstad Riga.

Plats: I Kägelbanan, Pride- House på Södra teatern, Mosebacke Torg 1-3
Tid: fredagen den 3 augusti, klockan 14.00 -15.30