Fullspäckat med Fi i Almedalen

5 juli 2007

Hallå där, Mikaela och Helena! Nu har det gått lite tid sedan ni gick i mål med valturnén, och nu är det dags för Almedalsveckan. Hur insyltade är ni egentligen i det projektet? ”Helt och hållet” säger Mikaela. ”Vi har jobbat tillsammans i ett par månader på att få ihop ett bra program och nu är det efter mycket slit äntligen klart!”

”Vi satsar stort på tre arrangemang under veckan. Först ut är ett seminarium om folkbildning. Stina Sundberg diskuterar med Fredrik Kron från Amnesty och Karin Björklund från Sensus, om moderna politiska rörelser som kombinerar aktivism och folkbildning i sitt arbete. Birger Östberg från styrelsen modererar. Sedan fortsätter vi på tisdagen med ett panelsamtal om media och rasism med representanter från Expo och Gringo, där förra talespersonen Fia Karlsson representerar oss. Hearingen om hatbrott på onsdagen kommer lbi otroligt spännande också, där RFSLs Claes Nyberg berättar om deras arbete, Manu Seppänen Stery ger oss en bra historik, och Monica Amante från styrelsen berättar om hur Fi ser på hbt-frågorna som en självklar del i vår feminism” berättar Helena.

Mikaela tillägger: ”Sedan finns vi ju hela veckan mellan 10 och 18 i vårt lilla Fi-tält vid Donners Plats (mot Almedalen till). Där står fior från hela landet med prylar till salu, info om våra seminarier, nya foldern med mera. Det skall bli jättekul att åka iväg och umgås och kampanja lite. Vi skall dessutom träffa kvinnor från Västsahara en kväll för att höra deras berättelser, verkligen kul och bra att vi fick möjlighet till detta genom Nätverket Fritt Västsahara.”

Webbredaktionen önskar lycka till, och tycker att det är kul att ju både Cogito, SKR och Amphi Produktions bjudit in oss till sina arrangemang som deltagare. Kika i kalendariet för mer info om allt som händer i Almedalen.