Ska du till Riga pride?

22 maj 2007

31 maj–3 juni är det dags för Riga Pride 2007. Förhoppningarna är höga på att äntligen kunna genomföra prideparaden under fredliga former, och behovet av stöd från så många som möjligt är viktigare än någonsin. Som feminister är hbt-rättigheter och solidaritet över gränserna centralt, och tillsammans kan vi göra skillnad. Efter år av nekande av tillstånd är det nu dags att visa att grundläggande mötesfrihet och yttrandefrihet måste upprätthållas, och för hbt-aktivisterna i Baltikum att känna att vi är många som är beredda att agera och ställa upp när det behövs.

I Riga är en stor konferens om familjepolitik planerad till fredagen 1 juni. Det kommer också hållas utställningar, fester, seminarier och diskussioner, och jag vill uppmana er alla att ta chansen och åka dit! Tillsammans med Maria Carlshamre och mina två kollegor på kansliet i Bryssel kommer jag åka dit under hela festivalen, och jag hoppas att vi blir så många som möjligt som kan möta upp. Om du planerar att åka dit, hör gärna av dig till mig:
[email protected]

Maria Carlshamre skall medverka främst under familjekonferensen. Hela arrangemanget går under namnet ”Family models, diversity and equality”, och hon är inbjuden för att tala om Feministiskt initiativs familjepolitik och syn på hbt-rättigheter.

Mer info om Riga pride finner du på arrangörernas hemsida www.mozaika.lv

Mikaela Robsahm