Hallå Gudrun programledare!

21 maj 2007

Du ska bli programledare i TV8 i höst. Hur känns det?
– Det ska bli väldigt spännande att prova en ny arena. Jag är visserligen ganska van vid att vara i en tv-studio men nu blir det i en helt ny roll. Jag ska ställa frågor och lyssna i stället för att vara den som svarar.

Vilken slags program blir det?
– Jag arbetar med en idé om att spegla maktfrågor i samhället från ett kanske oväntat perspektiv. Fråga i vems intresse saker pågår. Det finns ju mycket som många är missnöjda med som ändå fortsätter och då måste det rimligen finnas ett intresse bakom, som inte syns och hörs. Går det att synliggöra så att fler får mer kunskaper så vore det bra. Ökad medvetenhet genom kunskap, dvs. klassisk folkbildning, är min ambition.

Hur många program ska du göra?
– Jag ska göra åtta program under hösten, med start i slutet av september. Sändningstid blir söndagar klockan 20.00 och förmodligen blir det direktsändning.

Överger du politiken nu?
– Absolut inte! Jag kan gå på flera ben. Dels har jag min politiska roll, som talesperson för Fi, och dels har jag min professionella roll, framför allt som föreläsare och nu (i höst) också som programledare.

Vilken är din drömgäst?
– Det vet jag faktiskt inte. Jag vill gärna koppla ihop en person med ämne och kunskap och då blir det sammanhanget som får avgöra.