Aktivistbrev nr 6

20 mars 2007

Hej kära medlemmar! Detta är det sista aktivistbrevet från gamla styrelsen. Hur arbetsfördelningen blir framöver ska den nya styrelsen bestämma. Oavsett hur det blir vill jag tacka för all hjälp med att fylla aktivistbreven med information. Jag hoppas ni överser med de barnsjukdomar, i form av informationsmissar och dylikt, som förekommit och vi får se till att aktivistbreven hela tiden förbättras. Nu närmar sig åter en händelserik kongress och vi ska tillsammans forma den kommande perioden fram till nästa kongress. Över 100 motioner har inkommit och ska behandlas. Vi ska även välja ny styrelse och talespersoner.

Kort lathund till kongressovan
Förbered dig väl genom att läsa igenom kongresshandlingarna. Där kan du se mötesordningen. Tänk igenom och förbered dina eventuella inlägg genom att markera de punkter och motioner du vill upp och tala i, skriv korta inlägg om du tycker det är svårt att tala ur hjärtat. Markera vilka motioner du enbart vill stödja/eller avslå och vilka du vill låta passera. Det underlättar för dig att hinna med då.

Ta Yrkandelappar och Jag begär ordet lappar direkt så att du klarar dig en stund. Det gör det smidigare och lättare för presidiet och mötesprocessen.

Under debatten kan det hända att talartiden kortas. Det är då viktigt att du kortar ner ditt anförande så att alla kommer till tals.

Tänk på, i ditt anförande, att du skiljer på sak och person. På det sättet bibehåller vi en god stämning och en demokratisk anda genom kongressen och vi kan genomföra en smidig kongress där förhoppningsvis alla som vill kommer till tals.

Innan kongressen
23 mars F! Kampanj Stockholm anordnar en middag kvällen innan kongressen. Anmälan görs till: [email protected]
Reservation: biljetterna kan ha tagit slut. Senaste beskedet var att endast ett fåtal biljetter återstod.

Under kongressen
Säljtorg under kongressen där medlemsgrupperna får sälja sina prylar. Kontakta: [email protected]

Övrigt
F! Malmö
Vidare drar vi igång en studiecirkel om Fi:s politik
nu i dagarna också. Kontakta [email protected].

Filmtips:
Thin Ice sänds i SVT24 långfredag 6 april kl 20.30 och annandag påsk den 9 april kl 13.15 SVT2.
Belfast Girls sänds 8 april kl 22.55 i SVT2, Sverige.

Feministiska hälsningar Maria Hagberg