Aktivistbrev nr 5

28 februari 2007

Hej kära medlemmar! Först och främst beklagar vi att det inte kom upp någon PDF-fil till Alla Hjärtans Dag. Den mänskliga faktorn spelar oss spratt ibland och det är väl skönt det, så att vi vet att vi lever!

Nu är det emellertid andra aktiviteter som gäller. Närmast är det 8 mars. Här är några aktiviteter:

Fi Stockholm
Sofia Karlsson, talesperson, talar kl 18. Vi samlas på Södermalmstorg för ett gemensamt fackeltåg till Medborgarplatsen. Samarrangemang.
Övriga talare: Anna Thoursie och Josefin Brink.

Fi Nyköping
Inbjudan till kvinnodagen 8 mars på Aktionskammaren, Nyköpings ungdomscafé vid Behmbron. Alla politiska ungdomsförbund inbjudes att ställa upp bokbord och diskutera jämställdhetspolitik med våra besökare. Klockan 16.00-21.00.

Under kvällen blir det också:
18.30 Föreläsning ”Starka Kvinnor” med Ylva Franzén
18.30 Prova på självförsvar med CFC
19.00 Filmvisning
Anmäl ditt deltagande till Malin Johansson [email protected] eller tfn. 0155 28 44 44.

Fi Malmö
Självklart kommer vi i F! Malmö att ställa till med kalas på den internationella kvinnodagen! Vi kommer tillsammans med Miljöpartiet och andra organisationer ställa till med lite festligheter den 8 mars, under parollen ”Feminism är kärlek”! Veganska kärleksmums och kaffe utlovas! Detta skall vi dela ut tillsammans till de som vill ha, bland pendlarna kring Centralstationen!
Kom och hjälp oss dela ut fika och sprida god stämning, eller kom bara förbi och mingelfika med oss! Vill du vara med och planera 8 mars-aktiviteterna?
Kontakta då: [email protected]

Fi Härnösand är med på ett arrangemang den 8 mars som anordnas av en mängd föreningar i stan. Det vi Fior ska vara med på är främst ”Låna en feminist”, där folk får komma och låna t ex mig i 15 minuter och ställa frågor/diskutera om feminism, kanske på så vis slå hål på någon fördom om feminister. Arrangemanget äger rum på Sambiblioteket kl 18-21.

Övrigt
Stockholm

Torsdag 8 mars 2007 kl 18.00
Plats: Kafé 44
Förhäng på 44:an innan Ta natten tillbaka!
Pepp, musik och teater!

Vi träffas på Kafé 44 innan Ta-natten-tillbaka-demonstrationen och lyssnar på band och föredrag och äter varm mat. Det finns också möjlighet att göra sitt eget plakat och hitta på slagord i vår verkstad. Öppet från kl 18. Tjärhovsgatan 46. Alla kvinnor välkomna.

Torsdag 8 mars 2007 kl 21.00
Plats: Medborgarplatsen
Ta natten tillbaka!

Demonstration den 8 mars kl 21.00 på Medborgarplatsen. För en kväll tar vi kvinnor Stockholms gator tillbaka. Ta med banderoller, plakat och allt som låter. Alla kvinnor är välkomna.
All info: www.antippa.se

Nya aktivisttips
• material-inventering- att använda för någon form av utåtriktad aktion
• introduktions/info-möten om Fi
• studiecirkel om Fi:s politik
• folderutläggning på t ex caféer i orter/stadsdelar där vi fick bra valresultat eller har sympatier
• börja blogga och knyt nätverk på nätet!
• fixa tillställning tillsammans med andra aktivistiska grupper på internationella kvinnodagen

Kort lathund till kongressovan
Förbered dig väl genom att läsa igenom kongresshandlingarna. Där kan du se mötesordningen. Tänk igenom och förbered, dina eventuella inlägg genom att markera de motioner du vill upp och tala i, skriv kort inlägg om du tycker det är svårt att tala ur hjärtat. Markera vilka motioner du enbart vill stödja/eller avslå och vilka du vill låta passera. Vi kan på det viset genomföra en smidig kongress där förhoppningsvis alla kommer till tals.

Viktig info!
Medlemsavgiften ska vara inbetald senast den 28 februari för att du ska ha rösträtt på kongressen.

Fi Kampanj Stockholm anordnar en middag kvällen innan kongressen, 23 mars, och utlyser en tävling där du kan vinna en biljett till middagen! (se blänkare)

Övrigt
Säljtorg under kongressen där medlemsgrupperna får sälja sina prylar. Kontakta: [email protected]

Fi Malmö
Vidare drar vi igång en studiecirkel om Fi:s politik nu i dagarna också. Kontakta [email protected]

Kommande styrelsemöten:
3-4 mars möte i Stockholm
Senare aktivitetsdatum är den 24-25 Mars, Kongressen. Återkommer om det. Alla som har planerat något meddela gärna det till absolut till kalendariet [email protected] eller till mig [email protected]

Nästa aktivistbrev kommer den 18 mars.

Feministiska hälsningar
Maria Hagberg