Aktivistbrev nr 1

18 december 2006

Hej kära medlemmar!

Vi har ett digert arbete framför oss när valresultatet med all tydlighet visar att vi behövs. Nu ska vi synas på alla möjliga sätt och aktivism är ett bra sätt. Ut på gator och torg, ordna samarrangemang med andra såsom debatter och manifestationer.

Jag heter Maria Hagberg och sitter i styrelsen och har fått uppdraget att fram till kongressen i mars ge information till medlemmar runt om i Sverige.

Först och främst behöver vi ordna aktiviteter från den 20 januari till den 31 januari. Anledningen är de dokumentärer om Fi som kommer att visas den 21 januari och den 28 januari på SVT. Vi får då möjlighet att upprätta vårt, på vissa håll, skamfilade rykte samt visa att ryktet om vår död är betydligt överdrivet.

Jag tar tacksamt emot tips på aktivism och förmedlar den informationen i nästa aktivistbrev. Tipsen skickar ni till [email protected]

Har ni bestämt vad ni ska göra under de veckorna så meddelar ni även detta till [email protected]. Där uppger ni vilka ni är, ort och aktivitet. Hoppas att listan blir lång! Under denna tid kommer en ny folder att distribueras och den ska ni naturligtvis sprida. Även folderutdelning och var denna sker ska med i kalendariet.

Senare aktivitetsdatum som Alla Hjärtans Dag och 8 mars ska också med som aktivistdagar. Meddela era events både till mig och till kalendariet. Alla hjärtans Dag har vi bra flygbladsmaterial tillgängligt och detta ska kunna laddas ner från hemsidan. Vad gäller 8 mars så finns det säkert olika evenemang. Skicka gärna in era flygblad och liknande så vi kan sprida, byta idéer och bevara.

Hör gärna av er till mig om ni har frågor och synpunkter som jag kan ta med i arbetet med aktivism och lycka till!

Feministiska hälsningar
Maria Hagberg