Fi intar Umeå universitet

6 december 2006

Ett första historiskt Fi-möte hölls den 14 november på universitetet i Umeå och ljumma feministiska vindar blåser nu genom korridorerna på Norrlands största universitet.

Fi-affischer pryder anslagstavlor och siktet är inställt på framtiden. Ett konstituerande årsmöte äger rum redan den 11 december.

Jenny Ederlöf, en av initiativtagarna från Fi Umeå är nöjd med det växande intresset för Fi i Umeå.
– Det känns som om detta är en bra plattform att bygga ifrån. Universitetet har en stark feministisk tradition och mycket kompetens på området vilket är kul. Jag tror vi kan hitta ett bra samarbete mellan Fi Umeås styrelse och den här gruppen. Nu har vi en fot här också, steg för steg…, säger Jenny Ederlöf.

Det första kvällsmötet varade i två timmar och många perspektiv och synvinklar lades på bordet. Hur ska organisationen se ut? Hur ska vi synas så mycket som möjligt?

Samuel Kvist, en av initiativtagarna från F! Umeå tycker att det är en spännande process.
– De feministiska nätverken på Universitetet är många och rika på kreativa människor. Jag hör att människor pratar om det och många tycker att det behövs. Jag tror att det kan bli en rik källa, idéerna på det första mötet var många och vi kommer att kunna göra skillnad tror jag, säger Samuel Kvist.

Vad gruppen kommer att heta är inte klart än. Det blir en spännande diskussion på nästa möte.

Webbredaktionen