Fi Dalarna blickar framåt

20 oktober 2006

Fi Dalarna har träffats för första gången efter valet. Medlemmar från Mora, Orsa, Säter, Borlänge och Falun bidrog med tankar kring valresultatet och valarbetet. Dessutom pratade vi om vad som ska göras härnäst.

Vi i Dalarna tycker att vi har gjort ett jättebra arbete och lyckats få ut vår politik bra, med de resurser vi haft till buds. Vi har haft roligt! I orter där det finns lokalgrupper har vi fått fler röster än där det inte finns någon grupp. Vi har fått många nya kontakter med feminister på olika ställen. Vi lyckades inte med att få in en fot i riksdagen denna gång, men alla är peppade att fortsätta jobba med Fi.

Ungefär så här tänkte vi tillsammans: Genom att ordna föreläsningar och samtal samt “kampanja” i viktiga frågor kan vi bli fler som är aktiva. Vi vill ha roligt och använda vår energi på ett bra sätt. På så sätt kan vi bli fler och lära oss mer, så att vi kan ställa upp i kommunala val nästa gång.

Fi Dalarna fortsätter att ses cirka en gång i månaden. Varje lokalgrupp tar initiativ till att göra det man tycker är viktigt. Det kan vara skolbesök, att skriva insändare, sprida Fi:s politik om exempelvis lönediskrimineringen och vårt förslag att komma till rätta med den. Det är fritt fram för idéer! Om en lokalgrupp tar initiativet kan resten av Fi Dalarna haka på och hjälpa till. Om det händer något lokalt som vi tycker är viktigt kan vi till exempel gå på möten tillsammans och prata om vår politik eller fundera över frågan ur ett feministiskt perspektiv. Vi gör politik och lär oss av våra erfarenheter.

Framtidsplaner:

  • Den 26 oktober kommer Kim Anderzon till Säter med pjäsen Vivavagina.
  • Den 21 november har Fi Dalarna ett möte i Borlänge.
  • Fi Falun ska ordna en feministisk fest om ett tag.
  • Vi ska ordna ett diskussionsforum för aktiva på nätet, där vi kan peppa varandra och hjälpas åt med insändartexter mm.

Några Godord från mötet:
Först – Moses glömde några budord
1. Du skall icke vara förövare
2. Du skall icke stå bredvid och titta på
3. Du skall icke vara offer

Sen – Det handlar inte om att dela på makten, det handlar om att dela sårbarheten.

Jag avslutar med att säga att vi är många offer i ett patriarkalt samhälle men nu vill vi inte vara det längre.

Vid datorn: Lena
Medlem i Fi Dalarna