Umeå redan uppe i marschfart

9 oktober 2006

Det blåser höstvindar i ryggen på Björkarnas Stad. Med tredje bästa resultat i Sverige har det inte varit svårt för Fi-styrelsen i Umeå att plocka fram kikaren och titta på vägen mot 2010.

På debattsidan i en av lokaltidningarna har vi deklarerat att vi är att räkna med om fyra år. Stödet för Fi lokalt känns oerhört inspirerande. Utvärderingsarbetet är i full gång och fajten om att få valnämnden att ge sig och leverera resultat verkar äntligen bära frukt.

Ett intåg på det mycket feministtäta universitetet är under planering. En föreläsningsserie inleds den 19 oktober med Gudrun Schyman! Möjligheternas arena har vidgats och den valrörelse Umeågruppen lyckades med, trots litet antal aktiva, är historisk. Valdagens snitt per bil i styrelsen låg på 50 mil. Renar på vägen, och femmilautsikter i den svenska fjällvärlden skådades när Fi-valsedlar skulle ut till oaserna i stora ödemarker!

Vi har nu initierat den feministiska retorikgruppen som redan skapat många intressanta diskussioner här. Förändring, framtidstro och hopp spelar i höstvindarna, som visserligen fäller löven, men det ger i sin tur mylla till nya idéer och spirande starkare rötter!

En hälsning från
Fi Umeå