Extrema Feminister

30 september 2006

Gott folk, visst känns det rätt bra att vara extremfeminist? Visst ska kvinnor ha rösträtt och visst ska kvinnor och män ha samma rättigheter på arbetsmarknaden? Dom som ville det för 80 respektive 40 år sedan blev utskrattade, klassade som extremistfeminister. Idag är vi alla, var och en, extrema feminister i dåtidens ögon.

Idag säger vissa att vi, Fi är extremfeminister när vi säger att pappor är lika bra föräldrar som mammor och när vi vill se lika lön för lika arbete. Jag menar hallå… Om tjugo, trettio år tar samhället avstånd från dem som tar avstånd från oss idag, det har historien gång på gång visat. Så extrema va vi!

Om mindre än fyra år kommer våra idéer att berika Umeå kommuns kommunala politik. Vi har under valrörelsen mött många Umeåbor som hoppfullt frågat om vi ställer upp kommunalt, deras besvikelse går inte att ta miste på. Deras och våra förhoppningar läggs redan nu till valet 2010. Det kan kännas långt fram men å andra sidan har vi gott om tid att utforma ett rejält feministiskt initiativ som täcker alla områden, ett arbete vi hoppas fler entusiastiska feminister vill delta i! Vi är säkra på att vi behövs, att vi kommer att bidra och att vi kommer tas oss in och göra skillnad! Du är alltid välkommen att haka på!

Mattias Johnson
Samuel Kvist

Feministiskt initiativ, Umeå

Publicerad i Västerbottens Folkblad, VF den 27 september 2006