Gillar du Fi – och vill bli övertygad?

16 september 2006

Det finns många skäl för att rösta på Feministiskt initiativ, och inte bara heja på oss. Valpatrullen samlar argumenten.

1. Är en röst på Fi en bortslängd röst?

Nej! Vi har en god chans att komma in i riksdagen. Hela tio procent av väljarna kan tänka sig att rösta på Fi, enligt en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Fi under perioden 7–11 september. Det var en ökning med 2 procentenheter jämfört med veckan innan. Dessutom vill en av tre väljare, oberoende av vilka de röstar på, se Fi i riksdagen.
Läs mer »

Läs mer om varför opinionsmätningarna som ger oss 0,5–1 procent troligen stämmer väldigt dåligt med valresultatet i Birger Östbergs krönika
Läs mer »

Är du ännu inte övertygad om Fi:s chanser? Då ska du veta att varje röst på oss nu ökar vår och feminismens styrka under den kommande mandatperioden och våra chanser i nästa val.
Läs mer »

2. Känns det viktigare att stoppa Reinfeldt/få bort Persson?

Många väljare säger ”Jag håller verkligen med er och önskar er framgång, men nu känns det som att varje röst är viktig för att stoppa Reinfeldt/få bort Persson.” Människor som hejar på Fi funderar ändå på att rösta på ett annat parti för att ”andra frågor än jämställdhetsfrågan också är viktiga”. Det kanske handlar om miljöpolitiken, kulturen eller biståndet.

Men är det inte just genom att peka på ”andra viktiga frågor” som makthavare genom historien har marginaliserat frågan om kvinnors rättigheter så att vi hamnat där vi står idag – där jämställdhetsarbetet inte går framåt utan bakåt? Man har hänvisat till ekonomin, till klasskampen och till den ”riktiga politiken”, bestående av konflikten mellan höger och vänster. På det sättet har kvinnors (och andra gruppers) krav på rättvisa skjutits åt sidan. Till en annan gång, en annan plats, en annan budget, ett annat möte. Gudrun Schyman har skrivit mer om detta.
Läs mer »

3. När – om inte nu?

Nu är rätt läge för en röst på Fi. Hur det ser ut om fyra år vet vi inte. Det är nu du har chansen att vara med och skriva historia. Det är nu vi går till val efter ett och ett halvt års besinningslös backlash i media. Det är nu kd har medvind för sitt vårdnadsbidrag. Är detta verkligen rätt stund för dig att inte rösta på Fi? Carlos Rojas förklarar varför han väljer Fi.
Läs mer »

4. Vem – om inte du?

Vems ansvar är det att feminismen går framåt i årets val? Är det de feministiska aktivisternas ansvar? Männen måste dessutom fundera så här: Är det kvinnornas ansvar – nu igen? En röst på Fi är en solidaritetshandling med de kvinnor som fullföljer det arbete som påbörjades i rösträttskampen, fortsatte med dagis, fri abort och kvinnojourer och som nu går vidare med ett feministiskt parti för rättvisa löner och stoppat mansvåld. I Shadi Larssons krönika kan du läsa mer om dem som har sökt svenskt medborgarskap för att få rösta på Fi.
Läs mer »

Nu kör vi!

Valpatrullen