Hallå där…

11 september 2006

…Lotten Sunna, styrelseledamot i Fi. Du har visst fått en beundrare?

Blev du förvånad att Expressens sportreporter Mats Olsson röstade på dig?
Ja, först blev jag det. Det är ju inte den första jag tänker på som skulle rösta på mig. Men sedan när jag tänker efter är jag inte förvånad. Mats har alltid varit både klok och varm och samtidigt kritiskt tänkande. Han har aldrig varit rädd för att ha en egen åsikt. Så egentligen är det rätt logiskt.

Vad betyder det för Fi?
Mats talar till väljargrupper som vi har svårt att nå annars, det är fantastiskt. Och han lyfter frågan om mäns våld på ett sätt som vi inte heller skulle kunna göra utan att framstå som gnälliga och att vi vill förstöra för fotbollsfansen. Många lyssnar på honom och det är otroligt viktigt. Han sitter mitt i manlighetens högborg och sprider feministiska budskap, det är helt enkelt underbart!

Vad har du att säga om ditt rock’n’roll-förflutna? Din första man gillade visst smink mer än dig? Och du lär ha synts ofta i kostym och slips?
Jag har jobbat länge för att riva ner patriarkatet. Haha! Allvarligt talat så har jag aldrig låtit stereotyper begränsa mig. Och jag attraherats av andra som inte gör det heller. Sen hade jag nog lika ofta kort-kort som kostym.

Vad vill du säga till Mats?
Du har alltid haft koll. Först på musiken, sedan på sporten, och nu uppenbarligen på politiken. You’re my man!

Valpatrullen