30 feminister: Pontus

11 september 2006

30 feminister berättar om varför de röstar på Fi under perioden 17 augusti till 17 september. Idag har turen kommit till Pontus.

Varför röstar du på Fi?

Pontus: Jag har varit totalt ointresserad av politik hela mitt liv men när jag fick höra talas om Feministiskt initiativ väcktes något inom mig. Gudrun Schyman är min förebild och Tiina Rosenberg är en hjältinna! Idag är jag givetvis medlem i partiet och hjälper ibland till ute på stan, dock inte alls på den nivån som eldsjälarna i partiet här nere. Jag är imponerad över deras ork och engagemang och glada humör under tiden de sliter!

Till min stora glädje har jag fått träffa Gudrun när hon varit här nere och talat på torg och deltagit i debatter. Hon är helt underbar! Det bästa som hänt svensk politik någonsin. Just nu handlar det mycket om att Fi inte syns i media, vilket i och för sig till viss del stämmer. De patriarkalt styrda tidningarna och tv-stationerna vill ge allmänheten ett intryck av att Fi floppar. Det är inte så konstigt att de vill det. Fi hotar de heterosexuella männens dominans över alla andra grupper. Alla knep och härskartekniker används utan gränser. Detta är av rädsla, och en insikt att om alla de grupper som förtryckts sedan tidernas början skulle gå samman och säga stopp, skulle patriarkatets slut vara ett faktum.

Att det inte finns intresse för Fi runt om i landet är inte sant. Medias förljugna bild är totalt snedvriden. Ta t ex nationaldagen i Malmö. Kungen var i stan, men det var även Gudrun. Inför ett mer än fullsatt Möllevångstorg och under en skinande sol tog Gudrun till orda och höll ett fantastiskt tal. Jag var där och såg med egna ögon hela folkhavet! Kanske var då patriarkatet insåg att detta kan bli farligt för hela dess existens.

Senast idag, i Kvällsposten, var det en artikel om F!asko för Gudrun. Att hon talar till tomma torg etc. Visst, jag kan också ta en bild från en vinkel som passar mitt ändamål och skriva ihop en massa smörja till denna bild. När mannen hotas är alla medel att skydda den tillåtna tydligen.

Fi har tagit fram den sanna bilden av Sverige. Ett kvinnohatande, homofobt och rasistiskt land. Det måste reta och skrämma många att vi inte håller tyst längre, vi accepterar inte förtrycket och resten av skiten längre. Vi har fått nog och kommer inte låta oss tystas längre. Det är dags nu, en gång för alla, att krossa patriarkatet. Ju större motstånd vi möts av desto mer bestämda att kämpa blir vi. Vi kommer att lyckas!

Pontus är 28 år och bor i Malmö.

« Föregående feminist: Lars Jalmert
Nästa feminist: Reidar Jönsson »
Visa hela listan med feminister som röstar på Fi »