Veckans hetaste debatter och festivaler

4 september 2006

Fi:s kalendarium håller på att sprängas (nej då). Missa inte Stockholmsdebatterna om litterär kanon med Devrim Mavi och Vanja Hermele på måndag, debatten om feministisk utrikespolitik mellan Gudrun och Birgitta Ohlson i Stockholm på onsdag och Drude Dahlerup, Maria Carlshamre och Kirsti Kolthoff som debatterar ”Feministiska visioner för Europa” på onsdag.

På torsdag i Kristianstad debatterar Maria Hagberg med andra partiföreträdare under den lite kryptiska rubriken ”Var bestäms Sverige?” och på fredag blir det Flatival i Stockholm med Tiina Rosenberg, Mian Lodalen m fl.

I valrörelsen har det varit tunt med feminism från riksdagspartiernas sida. Istället har de grottat in sig med vårdnadsbidraget till kvinnor.
Fi:s riksdagskandidat Lotten Sunna vill vidga diskussionen och gå till djupet med vad föräldraskap egentligen handlar om. Hon pratar utifån ”Föräldraskap – en kärleksaffär” på lördag i både Linköping och Arboga.

PS. Missa inte heller Hallongrottan, Stockholms nya queera och feministiska bokhandel vid Bergsunds strand, som under ledning av Bitte Andersson bjuder på festival. Aktivisten Monica Amante, riksdagskandidat för Fi, talar om antirasistiska perspektiv på feminism lördagen den 9 september. För fullständigt festivalprogram, tid mm, se www.hallongrottan.com

Valpatrullen