Valborg och Valmö ger Valbar konkurrens

4 september 2006

Nöden är uppfinningarnas moder. Så Fi skippade det där med vanliga valstugor. Den lila stockholmsvarianten som nu står utanför Kulturhuset heter i stället Valbar, i Göteborg står Valborg och i Malmö hittar man Valmö.

Bakom detta öppna feministiska alternativ till valstugor står arkitekterna Marcus Antman och Robert Gorsetman på Antman Gorsetman Architects. Här kan alla Fi:s väljare – även de som ännu inte har bestämt sig – hämta valbroschyrer och valsedlar (utifall att…), tala med valarbetare, lyssna till valtal, eller slå sig ner i en svart saccosäck och själva snacka feminism.

Efter valet blir det auktion på ”valstugorna”. Läs mer på www.agarch.se

PS (5/9): E-pepp från Valborg

Fi i Göteborg har just nu vind i seglen (nästan storm) vid utdelning av manifest och valsedlar. Det är Christina Janérs, ansvarig för utdelning av valsedlar under förröstningen i Göteborg, som har hittat på namnet på ”valstugan” i Göteborg – Valborg. Valborg står i Brunnsparkan, precis framför fontänen och statyn av Johanna och skyddar henne lite, som enstorasyster. Johanna brukar annars stå blåfrusen i regnet på sin piedestal.
Så här går valarbetet, enligt Sofia B Karlsson (”den andra” Sofia):
– Människor kommer och hämtar valsedlar till syrran, faster, brorsan och farsan… och igår kom en ambulans och stannade utanför bara för att kunna hämta material till stationen… Sänder e-pepp och mycket hopp inför 17 september!

PS 2 (7/9) Torgmöten i Valmö

Lördag 9/9 torgmöte Möllevångstorget, kl 13.00
Anna-Karin Johansson – Kvinnors löner måste höjas!

Lördag 16/9 torgmöte Södertull, kl 11.00–12.00
Maria Hagberg – Mäns våld måste upphöra!

Lördag 16/9 torgmöte Gustav Adolfs torg, vid ”Valmö” kl 14.00
Maria Hagberg – Samhällsbyggnad