Spanare från Spanien följer Fi

2 september 2006

Två spanska feminister bevakar just nu Fi:s valkampanj. De gör intervjuer med Fi-aktivister, reser runt i landet för att studera kampanjarbetet på plats, och försöker skapa sig en bild av det som just nu pågår. Resultatet av spaningarna publicerar de på nätet. Valpatrullen träffade dem på Mosebacketerassen på Södermalm i Stockholm.

Hur går ert Fi-spaningsarbete?
– Vi känner oss mer och mer delaktiga i allt det som nu pågår. Det blir mer och mer uppenbart att denna rörelse bara är början på ett uppvaknande i Sverige när det gäller feministiska frågor. Fi ställer frågor som rör kvinnors identitet och hur vi hittar nya sätt att organisera livet och politiken på, det handlar om ett helt nytt sätt att se på världen.

– Spansktalande Fi-sympatisörer kan gå in på feminist.typepad.com eller kika på den spanska hemsida för Fi som vi har gjort www.infopolis.es . Där finns Fi:s valmanifest och politik presenterat. Snart startar vi en blogg på engelska också, så fler kan läsa. Intresset för feministisk politik är över huvudtaget väldigt stort i den spansktalande världen just nu.

Valpatrullen