30 feminister: Catti Brandelius

5 september 2006

30 feminister berättar om varför de röstar på Fi under perioden 17 augusti till 17 september. Idag är det Catti Brandelius tur.

Varför röstar du på Fi?

Catti Brandelius: För att jag inte vill sitta bredvid och titta på. Jag vill vara med och bestämma. Så många gånger som det känts som om man inte räknas, inte passar in. Är fel. Som att livet, politiken är för någon annan. Samma känsla som att sitta i en replokal och titta på när killarna spelar gitarr. Jämlikhet är viktigt för alla, för att alla ska få känna att dom räknas, är en del av något. Fi tänker stort och nytt och det behövs.

Catti Brandelius är konstnär och artist och gick ut Konstfack 2000. Hon är mer känd som sitt alter ego Miss Universum. Miss Universum startade som doa i popbandet Doktor Kosmos, som hon hoppade av 2001. Sedan dess har Catti Brandelius som Miss Universum gjort guidningar på Moderna museet, radioprogram, plåtat män, turnerat runt med Riksteatern/JAM med föreställningen Modern Fart, givit ut albumet ”Selfelected”. Miss Universum är en motpol till skönhetsdrottningen. Hon vill inte behaga världen, hon vill förändra världen så att den behagar henne. Catti Brandelius har också kallat sig Profesora och gjort en föreläsningsturné där hon berättat om kvinnorörelsen i 27 olika svenska städer och några norska. Snart kommer Profesora ut med en cd.

« Föregående feminist: Dogge Doggelito
Nästa feminist: Robert Barsk »
Visa hela listan med feminister som röstar på F! »