Lodalen och Drougge om F! i Svenska Dagbladet

31 augusti 2006

Fi är flitiga ute på gator och torg, men i medierna råder tystnad kring partiet, skrev författarna och journalisterna Unni Drougge och Mian Lodalen torsdagen den 31 augusti i en artikel på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt.

”Under sommaren och hösten har vi genom våra respektive arbeten mött kvinnor och män i alla åldrar från Piteå till Hässleholm. Massor av människor har uttryckt sin indignation över den snedvridna bevakningen och det odemokratiska nedtystandet av den världshistoriska nyhet som nu står för dörren när Fi går till val.”, skriver Drougge och Lodalen.

Läs hela artikeln här:
www.svd.se

Läs också Svenska Dagbladets granskning av partiernas politik mot mäns våld
”…Gudrun Schyman är inte imponerad över den plötsliga enigheten i kvinnovåldsfrågan, även om hon också gärna ser en haverikommission.
– Man kan kalla det hyckleri eller populism eller vad man vill. Jag finner det inte trovärdigt eftersom jämställdhetsfrågan inte är en huvudfråga för något parti förutom fi. Den finns inte med i valrörelsen och då lär den inte göra det mellan valen heller, utan den kommer att fortsätta ses som en speciell kvinnofråga.”
www.svd.se