Stockholm: Debattbar på torsdag om feminism i utrikespolitiken

30 augusti 2006

F!:s utrikes- och säkerhetspolitiska grupp lyfter i valrörelsens sista fas blicken från den inhemska debatten och bjuder in till tre debatter om vad en feministisk syn på internationella frågor kan betyda. Olika kunniga personer medverkar i panelen, men syftet är att engagera alla närvarande i diskussionerna och samman skapa visioner för en feministisk utrikespolitik.

31 augusti gäller det biståndspolitiken där vi diskuterar om och hur man kan ge bistånd utan att skapa underordning, Är jämställdhet en svensk egenskap som vi kan exportera till resten av världen? Vem avgör vilken väg utvecklingen ska gå och hur den ska se ut?
I panelen:
Katja Jassey – forskare i utvecklingsfrågor och initiativtagare till föreningen Niyo
Ylva Bergman – RFSU
Annika Flensburg – Kvinna till kvinna
Susanne Wadstein – SIDA
Birger Östberg – Riksdagskandiat Feministiskt initiativ

Moderator: Annica Holmberg – Forum Syd

Plats: teater Lacrimosas feministpub, Tengdalsgatan 32 i Stockholm
Tid: kl 19.00 (insläpp från 18.30)

7 september är det EU-politik på programmet. Då blir det diskussioner om hur feminister kan använda EU och om det är bra eller dåligt med överstatligt samarbete. Hur högt på agendan är jämställdhets- och jämlikhetsarbetet i EU och varför är det bara gubbar som förväntas ha en åsikt om EUs framtid?
Praktiska detaljer om denna debatt kommer senare.

11 september blir det säkerhetspolitik och terror som debatteras. Vad innebär en feministisk syn på säkerhet? Medverkar terrorhotet till et ökat fokus på militär och nationell säkerhet som missar genusperspektivet? Hur kan man öka fokuseringen på kvinnors villkor i krigs- och terrordrabbade områden?
Praktiska detaljer om denna debatt kommer senare.

Valpatrullen