Succé för Gudrun i Göteborg

29 augusti 2006

Fredagen den 25 augusti rullade valturnén in i Göteborg. För första gången på länge lös solen, vilket gav lite extra energi. En välbesökt presskonferens på förmiddagen i den nya valbaren i Brunnsparken gav artiklar i Göteborgsposten, Svenska Dagbladet och på Teve 4:s nyhets-site.

En stor skara människor lyssnade sen till Gudrun Schymans torgmöte.
– Det var så mycket folk så det var svårt att ta sig fram, berättar turnéledare Mikaela Robsahm. Jag hade svårt att få Gudrun därifrån när försäljningen av hennes feministbrev väl hade tagit fart.
Valturnén ilade sen vidare ut till Angereds torg för nytt möte. Intresset var stort även här. Människor erbjöd sig att hjälpa till med valsedlar och valrörelse på plats.

Efter en snabbtur till Sveriges Radio för medverkan i Studio Ett (se nedan) var det så dags för ”after work” på restaurangen och nattklubben Respekt vid Järntorget. Gudrun tog till orda på uteserveringen och bedrev den sedvanliga feministiska folkbildning som blivit signum för Fi under denna valturné. Människor på restaurangen och förbipasserande bildade en stor publik under den dryga timme som hon pratade.

Valpatrullen

Medialänkar

Lyssna till Gudrun Schyman i ”Studio ett” den 25 augusti:
”Feminismen i valrörelsen. Vart tog den vägen i årets valrörelse? Hör Gudrun Schyman från Feministiskt initiativ och Carin Jämtin, biståndsminister (s).”
www.sr.se

Ur Göteborgsposten den 25 augusti:
”Schyman mötte göteborgarna. Varför är inte bostadsbristen en valfråga medan fastighetsskatten debatteras livligt?
Gudrun Schyman frågar och svarar i samma andetag – det är männen som sätter agendan.”

www.gp.se

Ur Svenska Dagbladet den 25 augusti:
”Den fråga som dominerar den politiska debatten är fastighetsskatten, när det största problemet i själva verket är att så många människor inte har möjlighet att ha en egen bostad, sade Gudrun Schyman. Därför vill Fi att bostadsbyggande och samhällsplanering ges mer plats i valrörelsen. Kommunerna måste ta ett ansvar och återpolitisera hela frågan, sade Gudrun Schyman.”
www.svd.se

Ur Teve 4 på webben den 25 augusti:
”Vänsterpartiets förra ledare tror att sakfrågorna ska lyfta Feministiskt initiativ från minst sagt blygsamma placeringar i opinionsundersökningarna och ta partiet till riksdagen.
– Jag tror att det är väldigt realistiskt. Jag tror att det är väldigt många som delar vår uppfattning, säger Gudrun Schyman.”

tv4.se