30 feminister: Kajsa Stina Söderström

29 augusti 2006

30 feminister berättar om varför de röstar på F! under perioden 17 augusti till 17 september. Idag är turen kommen till Kajsa Stina Söderström.

Varför röstar du på Fi?

Kajsa Stina Söderström: Jag blev medlem i F! i våras efter att ha lyssnat på Gudrun Schyman. Jag har alltid varit intresserad av politik och särskilt jämställdhet och genusfrågor. Men det var det här jag väntat på. För det första ett parti som frångår den gamla blockpolitiken, jag kände att det inte skulle kännas helt bra att lägga sin röst på någon av de två ”presidentkandidaterna”. För det andra ett parti som är antirasistiskt, i en tid med högerextrema strömningar, då det är så otroligt viktigt att vi visar att vi har nolltolerans mot rasism och fördomar.

En annan fråga som är viktig för mig är att vi bryter könsnormerna, det är självklart att både kvinnor och män vinner på det. Det som ligger mig närmast om hjärtat är att förbättra unga tjejers situation; rättsskyddet, självbilden, att tryggt kunna vistas ute och i hemmet samt att bekämpa sexismen!

Kajsa Stina Söderström är 18 år och bor i Uppsala. Hon går tredje året på estetiska programmet med dans som inriktning och är förstagångsväljare.

« Föregående feminist: Unni Druogge
Nästa feminist: Ciléne Andréhn »
Visa hela listan med feminister som röstar på F! »