30 feminister: Magnus Sjögren

27 augusti 2006

30 feminister berättar om varför de röstar på F! under perioden 17 augusti till 17 september. Idag är det dags för Magnus Sjögren.

Varför röstar du på Fi?

Magnus Sjögren: Det behövs feministiska initiativ. Varje dag och i varje rum. Jag har varit feminist i 10 år och kan varken sluta läsa feministiska forskare eller försöka klura ut hur jag kan bidra till en socialt rättvis tillvaro. Till dig som är obekant med feminism och frågor om makt och kön vill jag bara gratulera. Våga närma dig frågan, det finns inget som är mer omvälvande eller spännande att ta del av. Om du är minsta intresserad av dig själv, ditt eget liv och dina medmänniskor så har du en fullkomlig guldgruva att gräva i. Kanske blir det för dig som för mig. Att det blir omöjligt att inte vilja förändra det manssamhälle vi lever, rör oss och blir till i. Till dig som är bekant med feminism vill jag också gratulera. Du har världens chans, precis som jag, att göra ett historiskt val. Att rösta på ett parti som utgår från en feministisk analys.
För mig är F! det parti som har bäst analys, ambitioner och metoder för att vi alla ska leva på så lika villkor som möjligt i det här landet. Jag kommer knappast att tjäna, vare sig pengar, inflytande eller fördelar, på en sådan politik. Ändå vill jag så gärna se fantasifulla, smarta, tuffa, lustfyllda, aggressiva och omtänksamma feministiska initiativ i våra parlamentariska rum. Gärna i samarbete med andra partier som också vill arbeta feministiskt. Jag är helt övertygad om att F!:s närvaro skulle göra stor skillnad. Valet är lätt i alla fall för mig. Jag lägger min röst på det jag tror mest på och det som är viktigast för mig – feministiska initiativ.

Magnus Sjögren är psykologstuderande, utbildare och nyfiken. Han var tidigare programledare för SVT:s jämställdhetsprogram ”Jobba jämt”.

« Föregående feminist: Eva Nikell
Nästa feminist: Unni Drougge »
Visa hela listan med feminister som röstar på F! »