Kulturfest för F! i Malmö

24 augusti 2006

Lördagen den 9 september blir det stor kulturfest för F! i Malmö. Valpatrullen ringde upp en av arrangörerna, Ing-Britt Melin, som sitter i F! Malmös styrelse.

Varför ordnar ni en kulturfest?
– För att vi vill bjuda in alla som vill komma till en fest där man både får uppleva bra kultur och ta del av F!:s eminenta politik. Valrörelse är inte bara appellmöten och valaffischer och opinionsmätningar. Det måste finnas plats för möten och samtal människor emellan också.

Hur har ni tänkt när ni satt ihop programmet?
– Vi har haft som utgångspunkt att på olika sätt knyta an till valmanifestet. Hur detta kommer att gestaltas kan man bara få uppleva om man kommer! Dessutom kommer Devrim Mavi och Mikaela Robsahm att delta. De kanske gör något oväntat och plockar fram sina favoritkulturella uttryck, vem vet?

Hur går valarbetet i Malmö förresten? Kommer det folk på era möten?
– Valarbetet går bra! Vi har en tight kärntrupp som jobbar hårt just nu, och det ger alltmer resultat. Vi märker ett ständigt stigande intresse för F! när vi är på stan. Även om vissa appellmöten kunde varit mer välbesökta, så är vi väldigt optimistiska för Malmös del.

Vilken är den mest omdebatterade feministiska frågan i malmöregionen just nu?
– Svårt att välja en, men integration är alltid en stor fråga här nere. Hur ska vi få fler kvinnor med icke-svensk bakgrund delaktiga i politiska processer? Det är en demokratisk kärnfråga för framtiden.

Nåt mer?
– Ja, politik är roligt! Det kan vara viktigt att tänka på i en valrörelse.

Valpatrullen