30 feminister: Unni Drougge

28 augusti 2006

30 feminister berättar om varför de röstar på F! under perioden 17 augusti till 17 september. Idag har turen kommit till Unni Drougge.

Varför röstar du på Fi?

Unni Drougge: Jag röstar på F! för att jag har fått så fett nog av alltihop – av systemet, av etablissemanget och av männen som styr det. Speciellt av männen som styr det.

Unni Drougge är författare. Hennes senaste roman heter Lutherska badet och handlar om ”den måttligt medelålders mittenmänniskan Barbara Wilson-Bladh”. Så här beskriver Unni sitt författarskap på Författarcentrum Östs hemsida:
”…Mina romaner ska kännas live eller åtminstone direktsända. Sen har jag ännu en ambition och det är att spräcka de politiskt korrekta offentliga lögnerna. Jag gör det genom att försöka belysa den delen av verkligheten som ligger i medieskugga. Skriver jag om hustruvåld, heroinberoende, nyandlighet, pedofili, glesbygdsproblem eller sexuell otrohet, då är det min förbannade skyldighet att leta reda på de skärvor av sanningen som förtigs i offentligheten. Eftersom mitt andra yrke är journalist var det en enorm befrielse att komma ut som författare. Äntligen fick jag ägna mig åt upplysning. Det låter ju som en paradox, men det som media förmedlar idag är mestadels rövarhistorier medan det fria fabulerandet gräver fram osminkade sanningar.”

« Föregående feminist: Magnus Sjögren
Nästa feminist: Kajsa Stina Söderström »
Visa hela listan med feminister som röstar på F! »