30 feminister: Minna Wallin

23 augusti 2006

30 feminister berättar om varför de röstar på F! under perioden 17 augusti till 17 september. Idag har turen kommit till Minna Wallin.

Varför röstar du på Fi?

Minna Wallin: Jag skäms över att leva i ett land som kan utvisa hbt-personer som söker asyl i Sverige och som de facto riskerar att fängslas eller dödas när de kommer tillbaka till sitt hemland. Jag skäms över att vi inte har kraftigare metoder (= nolltolerans) att ta tag i mäns våld mot kvinnor. Jag blir alldeles galen när jag tänker på att kvinnor fortfarande tjänar mindre pengar än män för lika arbete.

Jag röstar på F! i riksdagsvalet för att jag vill leva i ett samhälle där politiken förändrar och tar ansvar. Jag vill leva i ett samhälle där politiker har visioner och vill förändra. Jag vill leva i ett samhälle där kvinnors arbete är lika mycket värt. Jag vill inte längre leva i ett samhälle där kvinnor är underordnade män.

F! har modet att med handling ifrågasätta och utmana. Äntligen finns F! som med skarp tunga och intelligens förkroppsligar en kamp som så länge pågått och för in den i den svenska politiken. Jag lägger min röst på F! med stolthet och känner äntligen att jag får vara del i ett sammanhang och en historisk tid då kvinnors villkor (och männens) kan förändras i en betydligt raskare takt än tidigare.

Det F! åstadkommer är likt medborgarrättsrörelsen i USA på 60-talet en medborgerlig, demokratisk och hungrig rörelse som bara kan gå framåt. Det får inte finnas någon annan riktning.

Ska det nu äntligen bli en könsmakts”o”ordning i politiken i Sverige? Ja!

Minna Wallin är grafisk formgivare med fokus på böcker, logotyper, hemsidor och t-shirts med politiska budskap.

« Föregående feminist: Nina Yderberg
Nästa feminist: Elin Alvemark »
Visa hela listan med feminister som röstar på F! »