Får det lov att vara en valaffisch?

20 augusti 2006

”Alliansen eller koalitionen? 100 spänn på att en man blir statsminister”, står det på en av valaffischerna som ska ta F! ett steg närmare riksdagen. Det nya kampanjmaterialet är tydligt i sina ståndpunkter för rättvisa, respekt och jämställdhet.

Lagom till F!:s valupptakt (20/8) presenterades Feministiskt initiativs kampanjmaterial. Det består av affischer, foldrar, buss- och tunnelbanereklam, radiojinglar, klistermärken och vykort. Materialet har tagits fram tillsammans med Maria Fredriksson (copy) och Jonas Ekstrand (ad), som själva kontaktade F! och erbjöd sina tjänster.

Bryta normen. Vara annorlunda. Kommunicera viljan att förändra. Det har varit några av tankarna i processen att ta fram F!:s kampanjmaterial inför valet. Och såklart att få ut största möjliga valuta för den miljon som funnits att tillgå. Lotten Sunna har varit ansvarig från F!:s sida.
– Vi vill säga att vi är smarta, vi är skarpa, vi har humor – och vi menar blodigt allvar, säger Lotten Sunna då valmaterialet presenteras på F!:s valupptakt på Nytorget i Stockholm.

Det är fortfarande mycket jobb kvar att göra för att komma ut med informationen och klä hela Sverige med F!:s affischer.
– Vår viktigaste tillgång just nu är våra aktiva medlemmar runt om i landet, säger Lotten Sunna.

Det mesta av valkampanjmaterialet finns att ladda ned från F!:s hemsida och våra medlemmar och sympatisörer får fritt använda och distribuera materialet.

Innan ni med stor entusiasm kastar er ut för att hjälpa till att klistra upp affischer, titta på den här länken för att få reda på vilka regler som gäller för att affischera.

Här finns kampanjmaterialet »