30 feminister: Lars Berg

20 augusti 2006

30 feminister berättar om varför de röstar på F! under perioden 17 augusti till 17 september. Idag är det Lars Bergs tur.

Varför röstar du på Fi?

Lars Berg: Jag tycker det är dags att det kommer något nytt och rör om i den stelbenta politiska gryta som kan ses som en koloss på lerfötter. Inga riktigt raka svar har kunnat fås under massor av år, och nu kommer svaren – till kvinnorna och männen. Alla riksdagspartier är just nu jätterädda att tappa några ynka procent till F!, men lugn systrar och bröder jag tror vi får massor. Nu har vi möjligheten att ge kvinnan upprättelse i mångt och mycket. Detta parti borde ha funnit för länge sen, då hade det mesta sett lite annorlunda ut. Rösterna har funnits länge och nu är det dags. Nu har vi/ni möjligheten att åstadkomma förändringar!

Jag har jobbat med kvinnor under 30 år av mitt liv och dom gör ett fantastiskt jobb och ibland mycket bättre än männen. Vi har haft samma mål, lika lön för samma jobb, sida vid sida har vi stått.

Inom F! finns en stor kunskap och förmåga att uttrycka sig som gör att många förstår, och framför allt – F! ger svar. Jag tror att detta kommer att bli bra för Sverige och F! behövs i massor. Utveckla kvinnojourerna – de gör ett underbart jobb. Ett jobb som inte skulle behöva finnas om alla kvinnor respekterades. Varje kvinna, gammal som ung, måste kunna röra sig fritt utan fruktan för sitt eget liv.

Jag håller mig uppdaterad, men har mycket kvar att läsa och lära. Kvinnor har massor att lära ut till oss män, men vi tar inte emot allt som sägs bara för att vi inte kommit på det först. Hoppas innerligen att partiledardebatten inte sker utan F!, om det skulle ske är botten nådd.

Lars Berg är 50 år och bor i Boden, har jobbat inom tvätteribranschen i 30 år och som begravningsentreprenör i 9 år. Just nu arbetstränar han på en kyrkogård och letar gravägare.

« Föregående feminist: Sandra Dahlén
Nästa feminist: Joanna Rubin Dranger »
Visa hela listan med feminister som röstar på F! »