30 feminister: Sandra Dahlén

19 augusti 2006

30 feminister berättar om varför de röstar på F! under perioden 17 augusti till 17 september. Idag är det dags för Sandra Dahlén.

Varför röstar du på Fi?

Sandra Dahlén: Jag är så fruktansvärd arg över att så många kvinnor har så låga löner – bara för att de är kvinnor. Jag är så oroad över allt våld pojkar lär sig och jag tänker varje dag på den rasism som drabbar så många människor dag ut och dag in. I mitt arbete möter jag om och om igen tonåringar som inte verkar ha någon att prata med om sexuellt våld, om det dom ser i porren, om hur man ska vara som kille och tjej. Jag ser så många vuxnas flathet inför kränkningar av alla de ungdomar som inte passar in i tjej- och killmallen och jag ser vuxna som vill men inte vet hur de ska stödja våra unga.

För mig är Feministiskt initiativ livsviktigt. Fi är det enda parti som tar frågor om könsdiskriminering och rasism på allvar. Diskriminering och våld är en av våra största samhällsproblem och politiken måste fokusera mer på det. Jag är övertygad att om vi minimerar människors utsatthet för diskriminering och våld så underlättar det inte bara enskilda människors liv utan vi får sånt som kortare vårdköer, bättre skolresultat och färre brott att utreda. Feministiskt initiativ visar genom sina politiska krav hur man konkret kan göra detta om man bara vill. Jag tycker helt enkelt att det är dags att visa de etablerade partierna att folk inte går med på deras flathet längre – att vi kräver reell demokrati.

Sandra Dahlén är konsult, utbildare och författare i frågor som rör kön och sexualitet med fokus på ungdomar. Hon var med och startade Feministiskt initiativ och satt i den första styrelsen.

« Föregående feminist: Mian Lodalen
Nästa feminist: Lars Berg »
Visa hela listan med feminister som röstar på F! »