30 feminister: Mian Lodalen

18 augusti 2006

30 feminister berättar om varför de röstar på F! under perioden 17 augusti till 17 september. Idag är det Mian Lodalens tur.

Varför röstar du på Fi?

Mian Lodalen: På en middag nyligen blev temat plötsligt ”argument för att rösta på F!”. En för mig okänd medelålders heterosnubbe vid bordet sa: ”Media har gjort precis allt för att misskreditera och demonisera Feministiskt initiativ. F! får min röst för att jag vill visa att jag aldrig gick på det”.
För egen del kommer jag att rösta på F! därför att det är fantastiskt att få vara med om något historiskt. Det här är första gången i världshistorien som ett feministiskt parti går till val och bara det i sig kommer ge ett positivt eko till världens alla feminister. Och F! får min röst för att inget annat parti har lyckats driva en feministisk politik i praktiken och därför att jag vet att F! kommer vara en blåslampa i röven på alla de andra partierna om de kommer in. Och därför att jag fortfarande när visionen om ett på riktigt demokratiskt samhälle, där alla – både män och kvinnor – barn och gamla – svarta och vita – heteron som homos – faktiskt har ett lika värde.
Igår träffade jag återigen en vit, heterosexuell medelålders man. ”Vem får din röst i valet?”, frågade jag. ”Jo, det blir F!. Det finns som inget annat alternativ för mig”, svarade han på bred norrländska.

Mian Lodalen är verksam som journalist, författare, krönikör, aktivist och föredragshållare.

« Föregående feminist: Hanna Olsson
Nästa feminist: Sandra Dahlén »
Visa hela listan med feminister som röstar på F! »